O nama

Hrvatska udruga mladih PLAVO NEBO iz Popovače je osnovana s ciljem unaprijeđenija i promicanja medijske kulture, kulture dijaloga i komunikacijskih vještina, obrazovanja i osvještavanja mladih o potrebi aktivnijeg djelovanja sve usmjereno prema poštivanju ljudskih prava i temeljnih sloboda kao temeljnom obrascu ponašanja koje vodi prema demokratičnijem i tolerantnijem društvu.

Sve aktivnosti udruge usmjerene su prema poticanju mladih osoba da svojim djelovanjem potiču izgradnju modernog, nenasilnog, demokratskog, građanskog i odgovornog društva.

Udrugu su osnovali dugogodišnji aktivisti civilnog društva kao odgovor na postojeće stanje u civilnom društvu koje je sve više pokazivalo tendenciju bavljenja vlastitim problemima, a ne problemima društva u cjelini.

Kao grupa građana koja je u jednom trenutku postala svjesna činjenice da je u civilnom društvu potreban radikalan zaokret, te da je za tako nešto nužno aktivirati mlade, neovisne i odlučne osobe koje će svoje djelovanje usmjeriti prema implementaciji demokratskih načela i sloboda u sva područja društvenog života, razvili smo programe koje su usmjereni prema obrazovanju i poticanju djelovanja mladih osoba.

Cilj
Promicanje, razvitak i unapređenje međunarodne razmjene omladine u svrhu postikaznja iskustva kroz praktični rad i druženje, primjena metode – učenje, jedni od drugih. Posredovanje i upoznavanje novih metoda u jačanju osobnih, socijalnih i profesionalnih kompetencija, pripremanje i osposobljavanje ciljne grupe za žiovot i rad kompleksnih radnih procesa.

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi
Organiziranje i provođenje aktivnosti prema pedagoškom i sociološkom Diversity – pristup radu i djelovanju u svrhu poboljšanja životne kvalitete i postizanje zajedničkih ciljeva.Pokretanje procesa revitalizacije naselja, unapređivanje životnih uvjeta i rješavanje infrastrukture naselja, organizranje radnih akcija uređenja naselja i poticanje ekološkog razvoja.